Alligatorens överlägsenhet mot krokodilläder

Många produkter idag är gjorda av alligator eller krokodilläder, från plånböcker och skor till anpassade läderhalsband. När man försöker bestämma huruvida alligator eller krokodilläder är överlägsen läder eller lyxigare, är det många faktorer att tänka på innan man fattar en slutgiltig bestämning.

Generellt anses alligator läder som det snyggare och mer lyxiga läderet, med mer symmetriska skalmönster och en mjukare damm. Alligator har en mjukare och mer "tredimensionell" känsla än krokodilhud, och alligatorhud leder vanligtvis de högsta priserna. Det är ett av de mest tänkta råvarorna av tillverkarna av lyxvaror.

Även om det är extremt sällsynt, kan ett fåtal antal krokodilskinn jämföra med kvaliteten på alligatorhöljet. Dessa skulle inkludera "Nile crocodile" och australiensisk saltvatten krokodil. När de bearbetas och garvas korrekt kan dessa mycket sällsynta och dyra krokodilskinn mötas eller överstiga den snuskiga naturen hos alligatorhuden.

Det finns bara en art av alligatorn, känd som den amerikanska alligatorn . Däremot finns över ett dussin arter krokodiler från hela världen. Den vanligaste är den bruna Caiman, som finns i Central- och Sydamerika. Normalt är caimanhuden torrare och styvare än alligatorhud, och signifikant mindre hållbar. Tyvärr märks många saker gjorda av caimanskinnor bedrägligt som alligatorprodukter.

De flesta arter av krokodiler är hotade och därför olagliga att jaga och skörda för kommersiell användning, eller åtminstone är deras användning begränsad av konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter (CITES).

När du granskas noggrant kommer krokodil- eller kaimanhuden att ha små gropar i vågorna. Dessa gropar finns inte alls i äkta alligatorprodukter.

En jämförelse av läderna

Vid första anblicken kan det vara mycket svårt att berätta krokodil från alligatorläder. De är likartade på ett antal sätt, och båda kommer att ge många års användbar service. Värdet och kvaliteten hos läderet kan emellertid variera mycket beroende på den använda garvningsprocessen och kroppssektionen hos givardjuret från vilket läderet tas. De viktigaste övervägandenna tenderar att vara mjukhet, skalmönster och finish.

För det mesta är alligatorhuden av mycket högre kvalitet, med mer symmetriska skalmönster, mjukare hud och en mjukare känsla än krokodilhud.

Mest mislabeling uppstår med Brown Caiman, vars skinn tenderar att vara tunnare, torktumlare, styvare och mindre hållbara på grund av mindre sofistikerade garvningsprocesser. För de flesta produkter används huden från mage och halsområden eftersom den ger de mest symmetriska skalmönstren, som är rektangulära i form. Hud som tagits från djurets sidor kommer att ha skalmönster som är mer rundade i form, och döljet kan fortfarande vara av hög kvalitet. Den minst önskvärda delen av djuret är svansen, som komponerar cirka 50% av djurets längd. Hud från detta område är hårdare med vågor större i avstånd, och det är vanligtvis mycket skarpt.

Storleksfrågor

Storleken på en hud kan hjälpa till att urskilja äkta alligator från en kaiman eller krok . Alligatorskinn är i allmänhet sex till 12 fot lång medan caiman och de flesta krokskinn är bara tre till fem fot långa. Med mindre givardjur är övergången av skalmönster uppenbar även i små saker som en plånbok eller handväska.

Skalmönster tenderar att korrelera med djurets storlek. Därför kan gömma sig från en fullvuxen alligator ha vågar som är över en tums kvadrat och tenderar att vara mer symmetriska.

Alligatorer behåller överlägsenhet

Allmänna skinn kommer i allmänhet att vara mjukare, smidigare och mer hållbart och ge ett mer enhetligt skalmönster än krokodil- eller kajanskinn . Dessutom är alligatorn inte en hotad eller hotad art, så produkter som tillverkas av äkta amerikansk alligator bibehåller också en miljövänlig status.

Brands
ALL
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 123
47 Brand (303)
Abecita (148)
Acne (0)
Adax (4)
Analog (16)
Armani (0)
Barts (35)
Blueco (0)
Boob (39)
BOSS (0)
Brixton (120)
Burton (2)
ByPM (0)
Calida (283)
Casall (89)
CCM (11)
Clique (4)
CLWR (19)
Coach (0)
Coal (70)
Cobra (36)
Colmar (0)
CR7 (0)
Craft (103)
Crocs (50)
D&G (0)
D-XEL (0)
DC (0)
Delsey (0)
DGK (6)
Diamond (12)
Dickies (68)
Diesel (0)
DIM (46)
Djinns (36)
DKNY (18)
Dragon (8)
Ebound (0)
Emerica (50)
Emoi (0)
Esprit (0)
Etnies (0)
Eton (0)
Falke (53)
Famous (26)
Flexfit (75)
Fossil (0)
Fox (248)
Gant (198)
Garcia (0)
Globe (0)
Grunt (0)
Halos (4)
Hanes (76)
Hanro (28)
Hugo (0)
Hummel (0)
Hunter (0)
Hurley (3)
Hype (0)
Iconic (19)
JBS (75)
Jockey (54)
Jofama (0)
Kangol (78)
Kids (1)
Kina (0)
Levis (0)
Liu Jo (0)
Ljung (0)
Magic (28)
MarQy (0)
Mist (0)
Moheda (12)
Money (0)
Morris (21)
Mouli (0)
Neff (2)
Nike (0)
Nowali (18)
Oakely (1)
Oakley (0)
Oxydo (0)
Persol (0)
Picture (13)
Please (0)
Prada (0)
Pred (16)
Puma (53)
Rave (19)
Re-Gen (0)
REA (0)
Rebel8 (11)
Reebok (417)
Reel (3)
Reell (15)
Replay (0)
Replic (0)
Retour (0)
Revo (0)
RG 512 (0)
Röhnisch (115)
Russell (14)
Salming (303)
Scholl (17)
SDLR (0)
Seger (30)
Shift (3)
Sloggi (341)
Snoot (0)
Spanx (29)
Speedo (26)
Spyder (0)
Srixon (13)
Starter (48)
Stedman (58)
Stetson (127)
SupCare (143)
Svea (0)
Sweet (0)
Team (12)
Topeco (286)
Triumph (329)
Triwa (0)
Troika (3)
Umbro (1)
Upfront (155)
Vans (11)
Vital (1)
Vogue (0)
WESC (5)
Wolsey (7)
Yupoong (121)
Zephyr (17)